Ambassade en Consulaten van België in Duitsland
Home Consulaire Diensten Het Paspoort Paspoortaanvraag Voor Een Volwassene Kind Ouder Dan 6 Jaar Een paspoort aanvragen in een andere diplomatieke post in het buitenland

Een paspoort aanvragen in een andere diplomatieke post in het buitenland

Wenst u uw paspoort aan te vragen bij een andere diplomatieke post? Dan maakt u het best direct een afspraak met de andere diplomatieke post. U vraagt uw paspoort dan ook direct aan bij deze diplomatieke post. Zij zullen het paspoort produceren en u dient uw paspoort ook bij deze dipllomatieke post weer af te halen! De betaling dient ook te worden geregeld met de diplomatieke post die het paspoort zal produceren.

Belangrijk: U heeft vooraf geen toestemming nodig van de Ambassade in Berlijn om een afspraak te kunnen maken bij de andere diplomatieke post. Wel zal uw paspoortaanvraag, ingediend bij een andere diplomatieke post in het buitenland, steeds door de Ambassade in Berlijn moeten worden goedgekeurd voordat het paspoort geproduceerd kan worden. Deze goedkeuring wordt elektronisch door de andere diplomatieke post gevraagd. U hoeft dit dus niet zelf te doen. Het is wel mogelijk dat de Ambassade in verband met deze goedkeuring contact met u opneemt met de vraag om bijkomende bewijsstukken aan te leveren.

Opgelet! Het is niet mogelijk uw biometrische gegevens te laten registreren bij Belgische ereconsulaten of provinciebesturen, dit is enkel mogelijk bij een Belgische Ambassade, Consulaat-generaal en/of consulaat.

Terug naar vorige pagina