Ambassade en Consulaten van België in Duitsland
Home Consulaire Diensten Hoe vraag ik een elektronische identiteitskaart aan? De electronische identiteitskaart voor kinderen jonger dan 6 jaar (Kids-ID)

De electronische identiteitskaart voor kinderen jonger dan 6 jaar (Kids-ID)

Kinderen jonger dan 6 jaar moeten zich niet persoonlijk aanbieden op de Ambassade in Berlijn. Een aanvraag per post volstaat.

Gelieve ons volgende 6 documenten per post op te sturen:

 1. Het aanvraagformulier, ingevuld op naam van het kind en ondertekend door beide ouders/voogd(en).
   
 2. Een kopie van de geldige Belgische identiteitskaart of het geldige paspoort van beide ouders/voogd(en) (de pagina met de foto).
   
 3. Twee pasfoto’s in kleur met witte achtergrond (geen zwartwitfoto’s) die voldoen aan de ICAO-normen. Opgepast: Door het productiecentrum in Brussel worden regelmatig foto’s afgekeurd. Gelieve dus na te gaan of uw foto´s aan de criteria voldoen.
   
 4. Een “erweiterte Meldebescheinigung” of "Aufenthaltsbescheinigung" met vermelding van uw nationaliteit, niet ouder dan 6 maanden, verkrijgbaar in de gemeente waar u woont.
   
 5. Een kopie van de recenste Belgische identiteitskaart of het recenste paspoort van uw kind (de pagina met de foto). Indien de identiteitskaart of paspoort van uw kind verloren is of indien deze gestolen werd, dient u ons dit aangifteformulier ingevuld toe te zenden. In geval van diefstal dient u hiervan bovendien aangifte te doen bij de politie en samen met het voormelde formulier ons daarvan een kopie op te sturen.
   
 6. Een bewijs van betaling. Gelieve bij de overschrijving duidelijk de naam te vermelden van de persoon voor wie de aanvraag is, gevolgd door de code "Kids-ID". Gelieve uw overschrijving naar volgende bankrekening uit te voeren: 

IBAN: DE57100708480512630500. BIC (SWIFT): DEUTDEDB110 (Berlin)

 

10 EUR indien u de kaart komt afhalen.

15 EUR indien u de kaart per post wenst te ontvangen.

Opgelet! Denk aan het milieu, gebruik a.u.b. geen doorzichtige plastic mapjes om uw documenten op te sturen!

Stuur uw aanvraag aan: Belgische Botschaft in Berlin, Jägerstraße 52-53, D-10117 Berlin

Het duurt gemiddeld 2 tot 3 weken totdat de kaart klaar is.

Indien u er voor kiest uw identiteitsdocument per post te ontvangen draagt u hiervoor zelf de kosten en het risico. Meer informatie over de verzending per post vindt u hier.

Terug naar vorige pagina