Ambassade en Consulaten van België in Duitsland
Home De quarantaine vroegtijdig beëindigen of vermijden

De quarantaine vroegtijdig beëindigen of vermijden

Algemene regel: 
De 10-daagse quarantaine kan op zijn vroegst vijf dagen na aankomst in Duitsland vroegtijdig beëindigd worden met een negatieve PCR-test. Deze test mag echter op zijn vroegst op de vijfde dag van de quarantaine worden uitgevoerd. Het resultaat dient gedurende tien dagen na de test te worden bewaard.

De mogelijkheid om de quarantaine vroegtijdig te beëindigen of te vermijden met een test (afgenomen maximaal 48 uur voor aankomst in Duitsland) bestaat vanaf 08/11/2020 nog enkel in een zeer beperkt aantal gevallen:
  ○ personen met een systeemrelevant beroep
  ○ bij een bezoek van meer dan 72 uur om familiare redenen
  ○ werknemers van transportbedrijven en voor sporters en hun trainers
  ○ voor essentiële niet uitstelbare zakenreizen (maximaal 5 dagen)

De mogelijkheid om de quarantaine te vermijden zonder test bestaat vanaf 08/11/2020 enkel in een zeer beperkt aantal gevallen:
  ○ reizigers die minder dan 24u in een risicogebied zijn geweest
  ○ grenspendelaars die minimaal 1 keer per week terugkeren naar hun adres in Duitsland
  ○ transitreizigers die enkel op doorreis in Duitsland zijn (zonder stop)
  ○ bij een bezoek van minder dan 72 uur om familiare redenen

Let op: Maatregelen worden in Duitsland op deelstaatniveau ingevoerd en kunnen daardoor van deelstaat tot deelstaat verschillen. Er kunnen dus regionaal andere uitzonderingen gelden. Informeer uzelf daarom altijd over de specifieke maatregelen die gelden in de deelstaat waar u (door)heen reist. Contactinformatie vindt u hier, alternatief kunt u ook deze tool gebruiken.

Meer algemene informatie vindt u hier (Duitstalige website).

Uitzonderingen op de Duitse inreisbeperkingen: 
Er bestaan in Duitsland in alle deelstaten uitzonderingen voor o.a. zakenreizen, grensarbeiders en familiebezoeken. Ook geldt er in de meeste deelstaten een uitzondering van de inreisbeperkingen en quarantaineplicht voor reizigers uit buurlanden die minder dan 24 uur in Duitsland blijven.

Let op: Maatregelen worden in Duitsland op deelstaatniveau ingevoerd en kunnen daardoor van deelstaat tot deelstaat verschillen. Er kunnen dus regionaal andere uitzonderingen gelden. Informeer uzelf daarom altijd over de specifieke maatregelen die gelden in de deelstaat waar u (door)heen reist. Contactinformatie vindt u hier, alternatief kunt u oodeze tool gebruiken.