Ambassade en Consulaten van België in Duitsland
Home Uw administratief dossier

Uw administratief dossier

Al uw persoonsgegevens zijn wettelijk beschermd en worden vertrouwelijk behandeld! 

U dient onze Ambassade steeds op de hoogte te brengen van elke verandering in uw persoonlijke situatie. Veranderingen van uw telefoonnummer en e-mail adres kunt u ons telefonisch, schriftelijk of per e-mail medelen. Voor onderstaande wijzigingen hebben wij echter bijkomende bewijstukken nodig.

Adresverandering:

Een bewijs van uw nieuw adres (“erweiterte Meldebescheinigung”).

Huwelijk: 

Een letterlijk afschrift van de huwelijksakte, niet ouder dan 6 maanden (“ein beglaubigter Registerausdruck des Eheregisters”).

Meer informatie over een Eheunbedenklichkeitsbescheinigung (EUB) vindt u hier.

Echtscheiding: 

  • Bij echtscheiding in Duitsland: een letterlijk afschrift van uw scheidingsakte met vermelding van de datum waarop uw echtscheiding rechtgeldig geworden is (“rechtskräftiges Scheidungsurteil”). U kunt dit document aanvragen bij de bevoegde rechtbank.
  • Bij echtscheiding in België: een letterlijk afschrift van de overschrijving van de echtscheiding in het register van burgerlijke stand of een letterlijk afschrift van de huwelijksakte waarbij de echtscheiding in de rand werd vermeld.
  • Als u minderjarige kinderen hebt, gelieve ons eveneens een letterlijk afschrift van het scheidingsoordeel te bezorgen waarin het hoederecht van de kinderen bepaald wordt. 

Overlijden:

Een letterlijk afschrift van de overlijdensakte (“ein beglaubigter Registerausdruck des Sterberegister”). 

Verwerving van een andere nationaliteit:

Het origineel of een eensluidend verklaarde kopie van het certificaat van naturalisatie of een attest van de vreemde nationaliteit afgeleverd door de ambassade of het consulaat van dit land in Duitsland. 

Opgelet!: Alle hierboven vermelde bewijsstukken mogen niet ouder zijn dan zes maanden .